Osvrt na ostalo... :)


Dixit je igra koju je pre nešto više od 6 godina opisao Milan Rančić. Teško je ne složiti se sa njegovim opisom, jer se zaista radi o fantastičnoj igri, koju bi svako trebalo da ima u svojoj kolekciji. Posebno je dobra za sve one ne-gejmere koje imate među prijateljima :)




Guillotine je veoma brza i zabavna igra kada želite da "ubijete" 20-tak minuta sa do 5 ljudi. Zanimljive karikature, bizarno-smešna tema (ako volite crni humor) i kratke partije. S druge strane, igra veoma lako izgubi draž ako se previše igra... Tako da, vadite je samo s vremena na vreme.



Ovo je definitivno moja omiljena kooperativna igra, jer rešava dva ozbiljna problema tog tipa u jednom udarcu. Naime, nisam ljubitelj kooperativnih igara zato što su uglavnom napravljene da budu preteške, sa dovoljno nasumičnih elemenata da se često izgubi ili pobedi jer je kocka bila na strani igrača (ili protiv) i zato što je jedan igrač uvek "Alfa mužjak" koji voli da kontroliše sve ostale igrače, i da praktično igra umesto njih.
Vlaada to u Space Alert-u rešava na genijalan način. Naime, radi se o društvenoj igri u realnom vremenu, pa igra "Alfa mužjak" vaše gejmin grupe neće stići da obraća pažnju na sve ostale igrače, dok je težina igre (pored toga što je modularna) delimično vezana i za napetost i greške koje se javljaju zbog stresa tokom igre. Ovo čini igru, NEVEROVATNO dobrom!


Pored toga, Space Alert je predivno ilustrovan, fantastično napisan (kao što smo i navikli od Vlaade) i dovoljno komičan da vas u trenucima najužasnijeg poraza veoma lepo zabavi.

Dodatna preporuka i za The New Frontier ekspanziju, koja odlično dopunjuje originalnu igru.




Mitos igra, koja me je definitivno privukla temom i fantastičnim dizajnom. S druge strane, sama igra ima ozbiljne probleme (zbog čega je tokom prošle godine izbačena i druga edicija, koja ih izgleda uglavnom rešava).

Sve u svemu, radi se o solidno dobroj igri, ali ipak pre jurite drugu ediciju.

--------------------------------------------------------

To je to od ponovnog osvrta na prethodne recenzije. Prvi novi pregled koji planiram da uradim u narednim danima će biti Ultra Tiny Epic Kingdoms.

Unknown

Svakog dana ljubitelj društvenih igara, igara uloga, kompjuterskih igrica, reenactment-a, itd... Tokom radnih dana programer.

No comments:

Post a Comment