Innsmouth Escape

Igrači: 2-5
Vreme: 30-60 min
Godine: 12+


KOMPONENTE
Sasvim solidan nivo kvaliteta. Tabla je tvrda i teško da će joj bilo kakvo normalno korišćenje smetati, figure su prosečnog kvaliteta; jedina zamerka bi mogla ići na karte, koje su mogle biti bolje urađene.
7

DIZAJN
Krajnje, jadan. Ako vam je dotični važan kod igara, ovo je definitivno igra koju treba da preskočite. Na mapi je urađeno odvratno uveličavanje, a čak se ni ne radi o nekoj zamišljenoj mapi Insmuta, već od staroj mapi Providensa. Pored toga, slike na kartama su uglavnom fragment slike sa kutije (za koju se mora priznati da je jako lepo urađena), ali npr. sve Deep One karte imaju istu sliku. Slična priča je i sa ostalim špilovima. U svakom slučaju, igra na prvi pogled izgleda jako jadno i jeftino.
2.5

PRAVILA
Skraćeno, jedan igrač vodi studenta Miskatonik univerziteta koji je uspeo da pobegne Deep One-ovima želi da oslobodi svoje prijatelje koji nisu imali te sreće. Kada oslobodi određen broj prijatelja, onda treba da pobegne iz grada. Ostali igrači vode više različitih grupa Deep One-ova i cilj im je da dotičnom studentu i ne dozvole takav luksuz.
Ceo potez se sastoji iz dve osnovne faze, faze studenta i faze Deep One-ova. Student u svojoj fazi pokazuje gde je odlučio da se kreće, kupi karte sa mesta gde je stao (ako ih ima), pa ulazi u borbu sa Deep One-ovima na toj poziciji. Zatim skriveno bira kretanje na drugo mesto.
Deep One-ovi se kreću po tabli, množe se i pokušavaju da "pročitaju" gde će student doći.

IGRIVOST
Igra je namenjena za 2-5 igrača. U 2 igrača je u potpunosti neigriva. Student će uvek pobediti, sem ako BAŠ nema sreće. Sa druge strane, i u 5 igrača je prilično neigriva sa te strane što će Deep One-ovi relativno lako pobediti. Što ostavlja 3 i 4 igrača u opticaju. Sa 3 je opet studentu nešto lakše i za najbolji balans preporučujem 4 igrača. Ako nema 4 igrača, uvek možete da se dogovorite oko vođenja 3 Deep One-a...
6.5

PONOVNA IGRIVOST
Pa, posle nekoliko igranja, nisam siguran u to koliko je zanimljivo ovu igru igrati iznova i iznova. Jednostavno, relativno mali broj karata, ista mapa i cilj dovode do toga da se igra ponavlja, što svakako nije zanimljivo. Ovo je definitivno igra, za ponekad.
5

UKUPNA OCENA
Ako vam dizajn nije previše važan; igra svakako nije loša. Ponovna igrivost nije velika, i praktično je zakucana za 4 igrača, ali igra nije dosadna, zahteva mnogo interakcije kod zlih riboljudi i dosta interesantnih odluka za kretanje kod studenta. U najgorem slučaju, uvek ostaje 100 plastičnih figura za korišćenje u drugim igrama!

5.5

Unknown

Svakog dana ljubitelj društvenih igara, igara uloga, kompjuterskih igrica, reenactment-a, itd... Tokom radnih dana programer.

No comments:

Post a Comment