Sistem ocenjivanja

Odlučio sam da ubacim sistem ocenjivanja u recenzije. Ocene su veoma subjektivne (kao i cele recenzije, uostalom), ali mogu da pomognu da se na brzinu pogleda šta mislim o kojem delu igre.
U komponentama se ocenjuje isključivo kvalitet i materijal kutije, karata, figura i svega ostalog od čega je igra sačinjena. To će nositi 1/6 ukupne ocene.
U dizajnu se priča o lepim sličicama, preglednosti i uopšteno izgledu igre na prvi pogled. Takođe nosi 1/6 ukupne ocene.
Pravila se mogu lako odnositi na to kako su napisana, koliko ima nerazjašnjenih situacija i sl. Međutim, odlučio sam da u njima uglavnom opišem ukratko pravila igre, a da eventualne primedbe na račun knjige pravila, iznesem u igrivosti. Pravila neće nositi ocenu.
Igrivost je verovatno najvažniji deo svake recenzije. Igrivost će nositi 2/6 ocene i odnosi se na to koliko je ispunjavajuće igrati igru. Bilo zbog zabave, opuštenosti ili prostog osećaja dominantnosti. :)
Ponovna igrivost je takođe jako važan deo. Odnosi se na to koliko je zanimljivo igru stavljati često na sto i zbog čega (ili zbog čega ne). Ovo takođe nosi 2/6 ocene.

Unknown

Svakog dana ljubitelj društvenih igara, igara uloga, kompjuterskih igrica, reenactment-a, itd... Tokom radnih dana programer.

No comments:

Post a Comment