Dungeon Twister

Igrači: 2
Vreme: 45 min
Godine: 11+


KOMPONENTE
Pored 2 mala špila (malih) karata, sve ostalo je urađeno od prilično kvalitetnog kartona. Ništa na čemu bih se posebno zadržavao.

9

DIZAJN
Na korektnom nivou. Opet ništa o čemu će se pričati, ali nije ni loš kao što je slučaj sa Bekstvom iz Inzmuta. Na samoj tabli je ponekad teže videti šta predstavlja koju prepreku na prvi pogled, ali se relativno brzo navikne.
7.5

PRAVILA

Nekom silnom čarobnjaku je bilo užasno dosadno, i tako on jedan dan odluči da napravi magičnu tamnicu, sa pomerajućim sobama, i od nje napravi lični rijaliti šou. Tamnica ima dve strane, sa po grupom avanturista koji su se nesrećno našli tu da uvesele silnog čarobnjaka. Cilj avanturista je da skupe određen broj Pobedonosnih Poena pre druge grupe; bilo da pobegnu iz tamnice na suprotnu stranu ili da pobiju druge nesrećnike.
Čini se prosto, ali tu je gomila stvari koje će vam zagorčati boravak unutra. A jedna od dotičnih po kojoj je igra i dobila ime je mogućnost da se sobe (tj. segmenti) tamnice okreću... Pa čak i na daljinac!
U suštini, odigravanjem akcionih karata, dajete akcije svojim avanturistima, koji mogu da se kreću, napadaju, aktiviraju razne stvari i sl. Akcione kartice imaju različit broj akcija na njima, i sve vam se vraćaju u ruku tek kada ih sve odigrate, tako da kada odigrate akcionu karticu od 4 akcije, ona će vam se vratiti u ruku tek kada odigrate ostale akcione karte.
Slična priča (sa nešto tragičnijim krajem) je i u borbi. Umesto kockica, koriste se borbene karte koje dodaju određeni bonus sa borbu. Kada iskoristite neku kartu, ona se više ne vraća u ruku, sem ako nije bez ikakvog bonusa... Tako da čuvajte borbene karte!

IGRIVOST
I pored velike ozbiljnosti (zbog koje je neki zovu šahom u fantastičnom okruženju), igra je veoma igriva. Zbog malog broja akcija, dinamičnost joj nije jača strana, ali konstantno vaganje o tome šta je najpametnije uraditi čini ovu igru izuzetno zanimljivom. Sa druge strane ova igra svakako nije za one koji ne vole da razmišljaju previše dok se igraju sa društvom.
9

PONOVNA IGRIVOST
Tabla za igru se pravi tako što se promeša 8 segmenata i nasumično postavi na prostor za igru. Posle toga igrači postavljaju skriveno svoje karaktere i predmete u okviru tamnice (po određenim pravilima), što čini da igra JAKO TEŠKO može dva puta biti ista na početku. Pored toga, radi se o igri za samo dva igrača, koja zahteva priličnu dozu koncentracije, tako da ne verujem da će se nešto preterano često igrati (iako se relativno brzo završi).
9

UKUPNA OCENA
Fantasična igra za sve one koji vole da upregnu sive ćelije. I za one koji vole šah! Meni se igra veoma svidela zbog mnogo nepredvidivih stvari, zanimljivih pravila i pokušaja da za promenu pobedim tako što ću nadmudriti nekoga (a ne tako što ću baciti više šestica :)).

Za one koji ne vole mnogo razmišljanja, ovo je igra gde bez toga nije moguće pobediti, jer ne postoji ni najmanji uticaj sreće.
9

Unknown

Svakog dana ljubitelj društvenih igara, igara uloga, kompjuterskih igrica, reenactment-a, itd... Tokom radnih dana programer.

No comments:

Post a Comment